21 Eylül 2007 Cuma

Elektrik Üreten Balıklar

Yılan balığı ve Vatos gibi balıkların bazı türleri, düşmanlarından korunmak veya avlarını etkisiz hale getirmek için vücutlarında ürettikleri elektriği kullanırlar. Bu elektrik akımı 500-600 volta kadar çıkabilir.
Temel Britannica, Cilt 6, s.112

Bir canlının vücudunda elektrik üretebilmesi, bunu depolayabilmesi, gerektiğinde bunu silah olarak kullanabilmesi, bunu rakibine yönlendirerek deşarj edebilecek bir sisteme sahip olması ve bu güçte bir elektrik deşarjından dolayı düşmanı ölmesine veya hasar görmesine karşın kendisinin etkilenmiyor olması şüphesiz varlığı tesadüflerle açıklanabilecek bir yapı değildir.
Oysa evrim teorisi tüm canlılığın varlığını olduğu gibi, elektrik üreten balıkların bu özelliklerini de tesadüflerle açıklamaya çalışır. Bu tip yapıların zaman içerisinde kendi kendine varolduğunu şddşa eder. Ancak bir balık, herhangi bir yolla vücudunda elektrik üretebilse bile bunu depolamayı başaramaz. Böyle br elektriği rakibine yönlendiremez. Bu gücün varlığından haberi olmaz ve bunu nasıl kullanacağını bilmez. Kaldı ki bu elektrik yükünü deşarj ettiği anda kendisi de çarpılarak ölecektir.
Elektrik üreten balıkların örneğinde de görüldüğü gibi, tüm canlılar eksiksiz ve mükemmel olarak yaratılmışlardır. Bunun dışında herhangi bir şekilde varlıklarını sürdürme imkanları yoktur. Tüm canlıları eksiksiz ve mükemmel olarak yaratn güç, Alemlerin Rabbi olan Allah’tır.

2/117- Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir.