7 Eylül 2007 Cuma

Nautilus

Denizaltılarda bulunan dalış tankları suyla dolunca gemi sudan daha ağır hale gelir ve dibe dalar. Eğer tanktaki su, basınçlı hava ile boşaltılırsa, denizaltı tekrar su yüzüne çıkar. Nautilus adı verilen bir deniz hayvanı da aynı yöntemi kullanır. Nautilus'ün vücudunda 19 cm. çapında salyangoz kabuğu biçiminde spiral bir organ vardır. Bu organda birbiriyle bağlantılı 28 tane "dalış hücresi" bulunur. Peki ama, Nautilus suyu boşaltmak için gerekli basınçlı havayı nereden bulur? Nautilus, bunun için biyokimyasal yolla özel bir gaz üretir ve bu gazı kan dolaşımı ile hücrelere aktararak hücrelerden suyun çıkmasını sağlar. Bu şekilde Nautilus avlanırken ya da düşmanlarından kaçarken yükselmek ya da dibe batmak için gerekli miktarda suyu dışarı pompalayabilmektedir. Bir denizaltı sadece 400 m. dibe batabilirken, Nautilus için 4000 m. derinliğe dalmak son derece kolaydır.
National Geographic, January 1976, s.38-41

Yüzme kabiliyeti nispeten düşük olan bir deniz canlısının, okyanusun derinliklerinden suyun yüzeyine çıkabilmesi ve tekrar geri dönebilmesi oldukça zordur. Ancak Nautilus bu amaçla son derece gelişmiş bir sistem kullanmaktadır. Vücudunda dalış hücreleri bulunması ve bunları su ile doldurarak batmayı başarması başlıbaşına bir mucizedir. Ancak bunları, tekrar su yüzüne çıkabilmek için kendi vucudunda biyokimyasal tekniklerle ürettiği bir gazla doldurabilmesi hiç bir tesadüfle açıklanamayacak kadar karmaşık ve akıl dolu bir özelliktir.
Bu özelliklerin gelişimini evrim teorisinin savunduğu üzere uzun süreye ve tesadüflere bırakmak son derece akılsız bir yaklaşım olur. Zira hava keselerinin oluşmadığı bir Nautilus hareket kabiliyetini kabedecek ve yaşamını devam ettiremeyecektir. Hava keseleri olan fakat bunu su ile doldurmayı bilmeyen bir Nautilus su yüzeyinde asılı kalacak ve ölecektir. Hava keselerini su ile doldurabilen ancak bunları bir gaz yardımı ile boşaltamayan Nautilus dibe batacak ve yine ölecektir. Çok açıkça görülmektedir ki eksik özelliklere sahip Nautiluslar, değil mılyonlarca yıl boyunca yeni tesadüfleri bekleyerek gelişimi sürdürmek, bir sonraki nesli dahi yetiştiremeyecektir.
Sadece tek bir Nautilus dahi kanıtlamaktadır ki, tüm canlılar üstün bir akıl tarafından, eksiksiz ve mükemmel olarak yaratılmışlardır. Bu aklın sahibi, Alemlerin Rabbi olan Allah’tır.

6/101- Gökleri ve yeri bir örnek edinmeksizin yaratandır. O'nun nasıl bir çocuğu olabilir? O'nun bir eşi (zevcesi) yoktur. O, her şeyi yaratmıştır. O, her şeyi bilendir.