7 Eylül 2007 Cuma

Mercanlar ve Algler

Kızıldeniz iki büyük çöl arasında kalan bir denizdir. O bölgedeki hava kuru ve verimsizdir. Kızıldeniz'e hiçbir nehir ya da başka bir tatlı su boşalmaz, yani buraya hiçbir yerden oksijen ya da nitrojen ulaşımı yoktur. Normal şartlarda bu denizin verimsiz ve çevrildiği karalar gibi bir çöl olması gerekirken, Kızıldeniz'de tüm çeşitleriyle mercanlar bulunur. Zor şartlara rağmen burada yaşamayı başaran mercanların bu başarısı, Zooxanthellea denen bir alg türü ile yaptıkları "ortak bir yaşam" ile gerçekleşir. Zooxanthellea, fotosentez yapan bir algdir. Mercan bu alge barınacak bir yer sağlar ve aynı zamanda bu algden birazını yer. Mercanlar gündüz içlerine kapanırlar, dışarıda sadece iskeletleri kalır. İşte bu zamanlarda alg, mercan iskeletinin arasında düşmanlarından korunarak güneş ışığıyla fotosentez yapar.
Bilim ve Teknik, Sayı, 298, s.33

Ortak yaşam, evrim teorisi savunucularının asla açıklayamadıkları bir davranış biçimidir. Teorinin temeli, dialektik ilkesine dayanır. Bu ilkeye göre çatışma yolu ile doğruya ulaşılmalıdır. Yani evrim teorisi, canlılığın gelişimini, aralarında sürekli devam eden çatışmaya bağlar. Böyle bir durumda hercanlı türüö hatta her tür içindeki tüm bireyler birbirleri ile sürekli rekabet halinde olmalıdır. Bu yüzden evrim teorisi savunucuları, canlılardaki dayanışmayı asla açıklayamazlar. Hele türler arasında rastlanan ve ıkı türün de varoluşunu kontrol eden dayanışma türleri teoriyi tümüyle alt üst eder.
Kızıldenizdeki mercanlar ile algler arasındaki bu dayanışma da mükemmel bir örnektir. İki canlı birbiri ile rekabet etmek yerine dayanışma içinde yaşamaktadırlar. Birbiri ile iletişim kuramayan bu canlıların nasıl olup da birbirlerinden uzlaşma içinde istifade etmeye kak verdiklerini tesadüflerle açıklamak imkansızdır. Normaldeü mercanların güdüsel olarak tüm algleri yeyip bitirmeleri gerekir.
Kaldı ki bu birliktelik olmaksızın iki tür de Kızıldenizde yaşamlarına başlayamayacaklardır bile.
Canlılar arasındaki bu dayanışma açıkça göstermektedir ki, bu tür davranışlar zaman içerisinde tesadüfen ortaya çıkmamakta, aksine bu özellikler kendilerine verilmekte ve nasıl davranacakları ilham edilmektedir.
Onları yoktan eksiksiz ve mükemmel olarak vareden ve nasıl davranacaklarını ilham eden, Alemlerin Rabbi olan Allah’tırç

6/14- De ki: "O, gökleri ve yeri yaratırken ve O, (hep) besleyen (hiç) beslenmezken, ben Allah'tan başkasını mı veli edineceğim?" De ki: "Bana gerçekten müslüman olanların ilki olmam emredildi ve: Sakın müşriklerden olma." (denildi.)