21 Eylül 2007 Cuma

Sıçrayan Örümcek

Avlanmak ve çiftleşmek için, sıçrayan bir örümceğin sahip olduğu en önemli yetenek; harika görme kapasitesidir. Hayvan sekiz gözüyle tüm çevresini görebilir, kendi büyüklüğünün "yirmi katı" uzaklıktaki detayları ayırt edebilir. Yan gözler harekete karşı duyarlı olup, insandakine benzer bir çevresel görüş sağlar. Örümcek, hareketli bir cisim algıladığında, ona doğru döner ve ön orta gözlerini cismin üzerine kilitler. Bu büyük gözlerdeki iç tüpler, bireysel ya da toplu olarak hareket ederek kısa sürede tarama yapabilirler.
National Geographic, Eylül 1991, s.43-63

Evrim Teorisi, canlılığın varlığını tesadüflerle açıklamaya çalışır. Bu tesadüfler, milyonlarca yıla yayılan süre zarfında meydana gelen her biri küçük fakat sözde olumlu gelişmelerdir. Bu sayede canlılığın zaman içinde en ilkelden en gelişmişe doğru sıralanarak tekamül ettiğini yani evrimleştiğini savunurlar. Teoriyi desteklemek amacıyla bir yaşam ağacı çizerler ve bu ağacın en altına, en ilkel canlı olarak tanımladıkları tek hücrelileri yerleştirirlerç Ağacın dallarına ise zaman içinde sözde birbirinden türeyeb türleri koyarlar. Ağacın en üst dallarında ise sözde en gelişmiş canlılar olan memeliler ve en üstte de insan vardır.
Oysa bilim ve teknoloji gelişip canlılar daha yakından incelenmeye başlandığında durumun hiç de böyle olmadığını görüyoruz. Sözde en gelişmiş canlı olan insanın diğer canlılara karşı tek üstünlüğü Allah’ın kendisine verdiği akıl ve imandır. Bunun dışında insan, evrim teorisinin savunduğu sözde vahşi rekabet koşullarında fiziksel olarak en geride yer alan canlılar arasındadır. Allah diğer canlılara insana karşı boyun eğdirmiş olmasa insan nesli çok kısa zamanda tükenir.
Bunun delillerini pek çok canlı türünde görmekteyiz. Bu örnekteki küçücük bir örümcek dahi, evrim teorisinin iddiasına göre gelişmişlik açısında en alt sıralarda yer almasına karşın, çok üstün bir görme yeteneğine sahiptir. İnsanın tek mercekli, sabit retinalı gözlerine karşın farklı amaçlı ve farklı fonksiyonlara sahip sekiz göze sahiptir ve bu gözler onu avlanmada çok büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Bu tek bir örümcek örneği dahi açıkça göstermektedir ki, canlılar tesadüfler sonucu meydana gelen bir tekamül zinciri sonucunda oluşmamış, ancak tümü eksiksiz ve mükemmel olarak üstin bir akıl tarafından, Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratılmışlardır.

Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "OL" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117)