21 Eylül 2007 Cuma

Kral Kelebekleri

Her yıl düzenli olarak sonbaharda, Kuzeydoğu Amerika'da yaşayan kral kelebekleri yumurtlamak için Kanada'nın güneyinden Meksika'nın içlerine kadar göç ederler. Bu yolculuk 4000 km.'nin üstünde bir yol demektir ve 75 günden fazla sürebilir. Kelebekler ise bu yolu katederken bir doğru boyunca uçmazlar. Kimi zaman önlerine çıkan bazı engelleri aşmak zorunda oldukları için aslında çok daha fazla yol katettikleri unutulmamalıdır.
Bilim ve Teknik Dergisi, Sayı:379, Haziran 1999, s.89

Kelebek yeryüzündeki belki de en narin canlılardan biridir. Bazılarının ömrü yanlızca bir gündür. Kanatları gövdesine göre oldukça büyüktür ve havada kalabilmek için sürekli kanat çırpmak zorundadır. Ağırlıkları ise bazen gramla dahi ifade edilemeyecek kadar azdır.
Böyle bir canlının 75 günden fazla uçarak 4000 kilometreden fazla yol kat edebilmesi gerçek bir mucizedir. Günümüzde bilim adamları, böceklerin uçuşunu taklid eden mikro makineler üretmeyi denemektedirler. Teknolojideki en son yenilikleri kullanarak üretilen bu mikro makinelerö gerçekte böceklere benzemekten çok uzaktır. Kanat çırpmayı asla başaramayan bu makineler daha çok mini helikopterlere benzemektedir. Özel yakıtlar kullanılarak uçurulan bu mekanik böcekler havada ancak saniyeler süersince asılı kalabilmektedirler.
Oysa bir kelebek, 75 gün süreyle uçabilmekte ve 4000 kilometreden fazla yol kat edebilmektedir. Bu teknolojinin hayal dahi edemeyeceği bir performanstır. Üstelik bu kelebekler u uçuşu yapabilmek için buldukları besinleri kullanmakta ve minicik göcüvdelerinde kendi enerjilerini kendileri üretmektedirler. Daha da ötesi, üreme yolu ile kendi kendilerine çoğalabilmektedirler. Göç sırasında ise yollarını kendileri bulabilmektedirler.
Evrim teorisi savunucuları ise, milyonlarca bilim adamının yüzlerce yıllık birikim sonucu üretebildiği teknoloji ile performanlarını hayal dahi edemedikleri bu kelebeklerin tesadürler sonucu şans eseri var olduklarını iddia etmektedirler.
Tek bir kral kelebeği dahi açıkça göstermektedir ki, tüm canlılar, eksiksiz ve mükemmel olarak Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratılmışlardır.

2/21- Ey insanlar, sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk edin ki sakınasınız.