27 Ağustos 2007 Pazartesi

Nudibranch Salyangozu

Nudibranch kabuğu olmayan bir salyangoz türüdür. Bu salyangoz çok parlak renklere sahiptir ve son derece göz alıcıdır. Fakat bu özellikler hayvanlar için çok cazip olmasına rağmen çok az hayvan Nudibranchlar'la beslenir. Bunun sebebi Nudibranch'ın ısırgan hücreleridir. Bu hücreler hayvana iyi bir koruma sağlar. Nudibranch bu ısırgan hücreleri kendisi üretmez. Hyroid denen zehirli canlıları yer ve onları sindirim sisteminde öğütmez. Bu hayvanlar Nudibranch'ın sindirim sistemi içinde koruyucu mukusla kaplanır ve ısırgan hücre olarak ona bir koruma sağlarlar.
The Ocean World of Jacques Cousteau, s.28

Evrim teorisi, doğada vahşi bir rekabetin varlığını kabul eder. Bu durumda korunmasız bir canlının doğada derhal elenmesi gerekir. Korumasız bir hayvanın, kendisine deneme yanılma yoluyla bir koruma sistemi geliştirmek için vakti olmaz. Düşmanları terafından derhal saldırıya uğrayacak ve nesli tükenecektir.
Oysa bu salyangoz, şaşılacak bir davranış şekli göstermektedir. Bu sayede kendini düşmanlarına karşı koruyabilmektedir. Bu salyangoz, zehirli canlıları yediği zaman onları sindirmemekte, böylece kendisi bir zarar görmemektedir. Bununla da kalmayıp, Bunları bir mukusla kaplamakta ve vücudunda depolamaktadır. Böylece kendini düşmanlarına karşı korumaktadır.
Bir canlının böyle bir metabolizmaya sahip olması, kendisinin de bunun bilincinde olarak büyük bir cesaretle zehirli canlıları yemesi, bu sayede hayatta kalması, ne tesadüfle ne de deneme yanılma yolu ile açıklanabilir.
Nudibranch salyangozu tek başına tüm canlıların üstün bir akıl tarafından, Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratıldığının açık bir delilidir.

36/36- Yerin bitirdiklerinden, kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden bütün çiftleri yaratan (Allah çok) yücedir.