27 Ekim 2007 Cumartesi

Crayola Çekirgeleri

Crayola çekirgesinin vücudunda bulunan çeşitli renkler avcıların dikkatini çeker. Böcek neden böyle göşterişli bir yapı sergilemektedir? Bu çekirgenin vücudundaki kimyasal maddeler tadının çok kötü olmasına yol açar. Dikkat çekici renkleri de bir kere Crayola'nın tadına bakmış olan şanssız hayvanlara bir başka teşebbüsün de tatsız olacağını hatırlatır.
International Wild Life, May-June, 1998, s.24

Crayola çekirgesinin ilginç savunma sistemi de evrim teorisini tam bir açmaza sokacak niteliktedir. Zira evrim teorisinin sözde prensibi son derece ilkeldir. Hızlı koşan kurtlur veya iyi saklanan kurtulur. Ancak Crayola çekirgesi gibi düşmanının dikkatini çekerek ona bir tadımlık yem olan fakat bu yolla türünün diğer bireylerini koruyan bir yapı, evrim tarafından açıklanamaz. Eğer ilk Crayola çekirgesi, sözde bir tesadüfle mutasyon geçirip canlı renkli bir yapıya kavuşsa, derhal yem olup neslini devam ettiremeyecektir. Bu bir grup çekirge için de geçerlidir. Ancak tüm bir tür bütün bireyleri ile aynı anda bu şekilde yaratılmalıdır ki, bu savunma mekanizması işe yarasın. Kaldı ki göz ardı edilmemesi gereken diğer bir husus, bu renkli çekirgelerin aynı anda son derece kötü bir tada da sahip olmaları gerektiğidir. Aksi takdirde parlak renkli ve leziz bir av olarak çok kısa bir ömre sahip olurlar. Crayola çekirgelerinin acı tadları ve parlak renkleri, tüm canlıların eksiksiz ve mükemmel olarak Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratıldıklarını anlamak için yeterlidir.

3/47- "Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken, nasıl bir çocuğum olabilir?" dedi. (Fakat) Allah neyi dilerse yaratır. Bir işin olmasına karar verirse, yalnızca ona "ol" der, o da hemen oluverir."