29 Ekim 2007 Pazartesi

Kartallar

Kartalların hem yerden havalanıp uçabilecek kadar hafif olmaları, hem de avlarını yakaladıklarında rahatlıkla taşıyabilecek kadar güçlü olmaları gerekir. Bir kel kartalın 7000'den fazla tüyü vardır, fakat hepsini biraraya koyduğunuzda bütün tüylerinin ağırlığı yaklaşık 500 gram tutar. Ayrıca vücutlarının daha hafif olabilmesi için, kemiklerinin içi de boştur. Bu kemiklerin birçok yerinde havadan başka birşey yoktur. Bir kel kartalın tüm iskeletinin ağırlığı 272 gramdan sadece biraz fazladır.
ZooBooks, April 1993, Vol.10, N.7

Kuşların uçuşu evrim teorisi adına tam bir açmazdır. Evrim Teorisinin iddiasına göre tüm canlılar ortak atadan gelirler. Bu yüzden kuşlar da kara canlılarından evrimleşmiş olmalıdırlar. Ancak bir kara canlısının yerden havalanarak gökte süzülmesini bir kaç küçük tesadüfle açıklamak mümkün değildir. Sayısız farklı özellik bir araya gelmelidir ve bunların hepsi aynı anda oluşmalıdır. Zira yine evrim teorisine göre kullanılmayan organlar körelirler ve tek bir özelliği bile eksik olan bir kuş uçamayacağı için, teoriye göre zaman içinde diğer özelliklerini de yitirmelidir.
Oysa örneğin içi boş kemikler bir kuş için elzem iken bir kara canlısı için son derece tehlikeli olabilir. Bu kemiklerin daha kırılgan ve narin olacakları açıktır. Yetişkin bir kartalın vücudunu yanlızca 272 gram ağırlığında kemiklerle desteklemek, kara şartlarında sık sık yaralanmasına sebep olabilir. Kuşların buna benzer daha birçok özellikleri bir kara canlısı olmaları durumunda onların son derece aleyhine olacaktır.
Bi kartalın anatomik yapısı dahi açıkça göstermektedir ki, bir kuşun uçabilmesi için, tüm özellikleri ile birlikte eksiksiz ve mükemmel olarak bir anda yaratılması gerekmektedır. Tüm kuşları yaratan, Alemlerin Rabbi olan Allah’tır.

10/4- Sizin tümünüzün dönüşü O'nadır. Allah'ın va'di bir gerçektir. İman edip salih amellerde bulunanlara, adaletle karşılık vermek için yaratmayı başlatan, sonra onu iade edecek olan O'dur. İnkâr edenler ise, küfürleri dolayısıyla, onlar için kaynar sudan bir içki ve acı bir azab vardır.