23 Ağustos 2007 Perşembe

Ateş Böceği

Ateş böceklerinin yaydıkları ışığın en önemli özelliği, ateşle ve sıcaklıkla ilgisinin olmamasıdır; buna "soğuk ışık" denilir. Bu, günümüzdeki aydınlatma teknolojisinin ulaşmaya çalıştığı bir hedeftir. Normal bir ampul, elektrik enerjisinin ancak %3-4'ünü ışığa dönüştürüp, kalan kısmını ısıya dönüştürür. Ateş böcekleri ise %100 bir verimle ışık üretirler.
Bilim ve Teknik, Sayı 239, s.10

Edison’un ampulu icat ettiği günden bu yana bilim adamlarının tüm çalışmaları daha az ısı üreten ve daha fazla ışık veren, yani daha verimli ampuller üretmek üzerine yoğunlaşmıştır. Klasik bir ampul %4-5 arası ışık verimi sağlarken, yeni ampuller %70-80 verimlerre ulaşabilmektedir. Ancak kalan %20’lik fark ısı olarak açığa çıkmakta, özellikle klima ile soğutulması gereken ortamlarda bu kayıp misliyle yükselmektedir. Ancak modern bilimin bugün gelebildiği nokta budur. %100 verimli bir ampul ise henüz halen hayaldir. Ancak evrim teorisi savunucuları, küçücük bir böceğin bunu milyonlarca yıl önce tesadüfen bulduğunu ve bu sayede %100 verimle ışık üretebildiğine inanmaktadırlar. Üselik bunu küçücük gövdelerinde sadece ot yiyerek sentezledikleri enerji ile başarmaktadırlar. Ayrıca kullandıkları mekanizma o denli karmaşıktır ki, bilim adamlarının elinde bu canlı örnek olmasına karşın, günümüz teknolojisi ile bunu taklit ederek endüstriyel olarak üretmeyi halen başaramamışlardır. İşte evrim teorisi savunucularının iddiaları bu denli akıl dışıdır.
Ateş böceğinin %100 verimle ışık üretmesini sağlayan mekanizma, tüm diğer canlılar gibi, Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratılmıştır.

5/17- Andolsun, "Şüphesiz, Allah Meryem oğlu Mesih'tir." diyenler küfre düşmüştür. De ki: "O, eğer Meryem oğlu Mesih'i, onun annesini ve yeryüzündekilerin tümünü helak (yok) etmek isterse, Allah'tan (bunu önlemeye) kim birşeye malik olabilir? Göklerin, yerin ve bunlar arasındakilerin tümünün mülkü Allah'ındır; dilediğini yaratır. Allah her şeye güç yetirendir.