16 Ağustos 2007 Perşembe

Malayan Mantis Böceği

Nadir bulunan Malayan mantis böceği, bir böcek yiyicidir. Pembe orkideleri taklit eder ve nektar arayan böceklerle beslenir. Düşmanları olan kuşlar ve kertenkeleler onu bir çiçek olarak algılarlar. Bacaklarının kalkık kenarları adeta çiçeğin taç yaprakları gibidir. Böceğin göğüs kısmının yeşil kenarlarıysa çiçeğin sapı gibidir. Ayak kısımlarındaki kahverengi izler ve karın kısmıysa, çiçeğin solmuş kısımları gibi gözükmektedir. Bazı durumlarda böcek, çiçeğin rüzgarda sallanmasına benzer bir şekilde rüzgar esiyormuş gibi sallanabilmektedir.
Nat. Geo. Soc., The Marvels of Animal Behavior, s.38

Canlılardaki üstün fiziksel özellikleri, evrim teorisi savunucuları, uzun zaman zarfında tesadüfler sonucu meydana gelen küçük değişimlerle kazanılmış yapılar olarak tanımlarlar. Fakat açıklayamadıkları konu, bu canlıların bu mevcut yapılarının çok iyi farkında olup bunu lehlerine kullanıyor olmalarıdır.
Bir böcek tesadüfler sonucu zaman içinde bir bitkiye benzese, böcek zekasıyla bunu nasıl değerlendiebileceğini bilmesine imkan yoktur. Kaldı ki tüm yaşamı bu özelliğine bağlı olan bir canlının, bu dış görünüme kavuşmak için uzun yıllar beklemeye sabrı yoktur.
Mantis böceğinin vesilesi ile de açıkça görülmektedir ki, tüm canlılar tek bir Yaratıcı tarafında ekisiksiz ve mükemmel olarak yaratılmışlardır. Onları yaratan ve nasıl davranacaklarını ilham eden, Alemlerin Rabbi olan Allah’tır.

3/190- Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün ardarda gelişinde temiz akıl sahipleri için gerçekten ayetler vardır.