9 Ağustos 2007 Perşembe

Sungrebe Kuşu

Sungrebe kuşunun yavruları yumurtadan 10-11 gün gibi çok kısa bir süre sonra çıkarlar. Bu yüzden az gelişmişlerdir ve diğer su kuşlarından ayrı olarak kör ve çıplaktırlar. Bu yüzden Grebe kuşları yavrularını taşımak için kuşlar alemindeki en sıradışı metodu kullanırlar. Erkeğin kanatlarının altındaki derisinin üstünde semer benzeri keseler bulunur, erkek kuşlar yavrularını korumak için bu keselerde taşırlar. Minik Grebe yavruları, erkeğin her iki yanındaki keselere bilinmeyen bir şekilde ulaşırlar. Erkek kuş, yavrular kanatlarının altındaki keselerde dururken bile uçabilir. Hem uçup, hem de yavrularını taşıyan başka hiçbir kuş bilinmemektedir.
David Attenborough, The Life of Birds, s.256

Erken doğum, çoğu zaman ölümle sonuçlanan bir anomalidir. İnsanlarda erken doğum, modern tıbbın desteğine rağmen, ölümle sonuçlanabilmekte veya kalıcı sakatlıklara neden olabilmektedir.
Bir su kuşu gibi zayıf bir canlı, hele ki yuvasını yerde yapıyorsa, bunu çok iyi koruyabilmeli, yavruları da yumurtadan çıktıkları andan itibaren tehlikelere karşı korunabilecek donanıma sahip olabilmelidirler. Böyle bir kuşun yavrularının yumurtadan düzenli olarak erken çıkması ve kendini korumak bir yana tek başına yaşamını sürdürmekten aciz olması, normal şartlarda bu canlının neslinin kısa sürede sona ermesiyle sonuçlanmalıdır.
Ancak durum böyle olmaz. Evrim teorisinin savunucularının iddialarının tersine olmak üzere, canlılar doğada bir gelişim mücadelesi vermemişler, tüm donanımlarıyla eksiksiz ve mükemmel olarak yaratılmışlardır. Sungrebe kuşunun erkeği de, erken yumurtadan çıkan yavrularla eşzamanlı olarak, kanatlarının altındaki keselerle birlikte yaratılmış, onu yaratan Allah kendisine kanatlarının altında yavrularıyla birlikte kanat çırpıp uçabilecek gücü vermiş ve en az bunlar kadar önemli olmak üzere, yavrulara bu keselerin içine tırmanıp girmeyi, babalarına da onları yadırgamamayı ilham edip öğretmiştir. Tüm bu mükemmel yapı ve davranış şekli asla tesadüflerle ve zamana yayılmış tekamülle açıklanamaz. Sungrebe kuşu da tüm diğer canlılar gibi Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından eksiksiz ve mükemmel olarak yaratılmıştır.

6/73- O, gökleri ve yeri hak olarak yaratandır. O'nun "ol" dediği gün (her şey) oluverir, O'nun sözü haktır. Sur'a üfürüldüğü gün, mülk O'nundur. O, gaybı ve müşahede edilebileni bilendir. O, hüküm ve hikmet sahibi olandır, haberdar olandır.