17 Ağustos 2007 Cuma

Böcekler ve Kitin Kabukları

Böceklerin vücutlarını kaplayan örtü, hareketi sağlayan eklemler dışında serttir ve esnek de değildir. Böcekler "kitin" denilen bir maddeden oluşan ve esnek olmayan bu kabuk yüzünden, ancak zaman zaman bu dış iskeletlerini atarak büyürler. Kabuğun altındaki yeni iskelet başlangıçta yumuşaktır. Bu özel bir durumdur. Bu sayede böcek kabuk katılaşmadan önce büyümek için kısa bir süre kazanmış olur. Böcekler tekrar büyümek için ikinci kabuk değiştirme işlemini beklemek zorundadırlar.
Hayvanlar Ans., C.B.P.C Publishing, Böcekler, s.6

Böceklerin derileri aynı zamanda iskelet vazifesi de görmektedir. Bu kabuksu yapıyı sertleşmiş bir deri olarak tanımlamak imkansızdır. Bu kabuk deriden çok daha fazla görev üstlenmektedir.
Bir iskelete sahip olan canlılarda, tüm kaslar tendonlar vasıtası ile kemiklere tutunutken, böceklerde tüm kaslar bu kabuksu deriye tutunmakadır. Yani evrimci mantıkla, bu kabuğu sertleşmiş bir deri olarak tanımlamak imkansızdır. Bu kabuk, hayvanın tüm bedeni ile aynı anda tasarlnmış olmak zorundadır.
Evrim teorisi savunucularının böcekler konusundaki açmazı bununla da sınırlı kalmaz. Şayet bu sertleşmiş bir deri olsaydı, böcek hiç bir zaman büyüyemeyecek ve ölecekti. Ancak bu kabuğu yaratan Allah, onu değiştirmek suretiyle böceğin büyüyebileceği bir mekanizmayı da birlikte yaratmıştır. Tek bir böcek örneğinde dahi açıkça görülmektedir ki, tüm canlılar, eksiksiz ve mükemmel olarak Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratılmışlardır.

3/191- Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru."