1 Ağustos 2007 Çarşamba

Su Örümceği

Su örümceği bütün ömrünü su içinde geçirir. Su içinde yaşar, avlanır ve ürer. Buna rağmen bir su canlısı değildir. Yani sudaki oksijeni balıklar gibi alıp kullanamaz.
Suda yaşayabilmek için çok ilginç bir yönteme başvurur. Örümceğin su dışına çıktıktan sonra tekrar ani suya dalışlarında irili ufaklı hava kabarcıkları ayaklarına ve vücudunun çeşitli yerlerine asılı kalır. En çok hava kabarcığı da karnının altında kalır ki örümcek bunu su altında "hava çanı" olarak milyonlarca yıldan beri kullanmaktadır. Bu çan havayla dolduktan sonra böcek haftalarca su yüzeyine çıkmaz ve bu çanda depoladığı hava sayesinde su altında yaşar.
National Geographic, Mayıs 1972, s.694

Yeryüzünde yüzlerce, hatta binlerce örümcek çeşidi bulunmaktadır. Bunların birçoğu farklı av yöntemleri ile rızıklanmaktadırlar ve herbiri de bir kara hayvanı olarak yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu şartlar altında bir örümcek türünü su altında yaşamaya zorlayacak hiç bir gerek bulunmamaktadır.
Evrim teorisi, canlıların bulundukları ortamı değiştirmeye zorlandıklarında zaman içinde bu yeni ortama adapte olabilecek şekilde değişikler geçirdiklerini iddia etmektedir. Mevcut tüm bilimsel kanıtlar bu iddiayı çürütmektedir. Ancak sadece bu örümcek örneğine bakıldığında bile bu iddianın ne derece akıl dışı olduğu anlaşılabilecektir. Zira bir örümceğin tüm yaşamını su altında geçirerek burada avlanması, beslenmesi, üremesi için ilk andan itibaren tüm donanımları ile birlikte yaratılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde suya girmeyi deneyecek ilk örümcek ıslanacak ve derhal balıklara yem olacaktır. Bu yetenekler bir örümceğin deneme yanılma yoluyla geliştirebileceği bir davranış şekli değildir. Kaldı ki bu örümcek türünün sahip olduğu sayısız fiziksel özellik de bu hayvanın bu çabaları esnasında tesadüfen kazanılamaz. Tek bir örümcek türü dahi göstermektedir ki, canlılar tüm özellikleri ile mükemmel ve eksiksiz olarak Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yaratılmışlardır.
2/29- Sizin için yerde olanların tümünü yaratan O'dur. Sonra göğe yönelip (istiva edip) de onları yedi gök olarak düzenleyen O'dur. Ve O, herşeyi bilendir.